Primăria Cluj-Napoca anunță că a alocat suma de 3 milioane de lei pentru a începe studiile de fezabilitate. Vestea proastă este că primele călătorii ar putea avea loc peste cel puțin zece ani, în condițiile în care lucrurile decurg bine.
Magistrala de metrou ar urma să aibă o lungime de 40 de kilometri. Metroul ar urmă să pornească din localitatea Gilău, iar ultima stație ar trebui să fie în zona industrială de la Jucu. Optimiști, inițiatorii proiectului susțin că până în 2030 am putea circula cu metroul în Cluj-Napoca, iar mai apoi magistrala să fie extinsă și în zona metropolitană, totuși Emil Boc susține că vor mai dura 20 de ani până la intrarea metroului în circulație.
”Perioada în care aveam un om – o mașină se apropie de sfârșit, și în România și în Cluj Napoca, și în Europa. Nu vom mai putea trăi cu aceeași mentalitate. Încetul cu încetul, lumea pleacă spre un alt concept de mobilitate alternativă, care presupune spații pietonale, biciclete, piste de biciclete, transport cu mobilitate la comandă, adică să poți avea un tichet, cu care să poți merge cu transportul în comun, să poți să împărți o mașină cu cineva, după aceea să te duci cu bicicleta, să mergi pe jos, să nu mai fii dependent numai de mașină, a spus Boc, invitat la emisiunea Serviciul de Noapte, de la Radio România Actualități.
Primarul Emil Boc a vorbit și despre festivalul UNTOLD, care începe peste două zile la Cluj Napoca. Cel mai așteptat artist este Armin van Buuren, despre care edilul a spus că este preferatul său de la această ediție.