Premierul Emil Boc se va întâlni, sâmbătă, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, pentru o discuţie privind evaluarea acordului stand-by. Întâlnirea va fi organizată la sediul Guvernului.

O misiune a FMI se află în perioada 20-27 ianuarie în România pentru a doua şi a treia revizuire a acordului stand-by, în vederea eliberării a două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde de euro.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

La începutul lunii mai, FMI a virat prima tranşa din împrumut (aproximativ 4,8 miliarde de euro), care a intrat la rezerva BNR, iar în luna septembrie a acordat şi banii aferenţi celei de-a doua tranşe din împrumutul stand-by (1,85 miliarde euro), din care jumătate au intrat la rezerva valutară a Băncii Naţionale a României şi jumătate în contul Trezoreriei statului aflat la BNR.

SURSA: Mediafax