“La nivelul Coaliţiei de guvernare există în prezent un punct de vedere referitor la necesitatea organizării administrative, însă nu există o opinie unitară cu privire la modul în care aceasta să se facă.
De aceea am decis ca în prima etapă să continuăm procesul de descentralizare, adică de coborâre a atribuţiilor de la nivel central la nivel local, aşa cum am făcut şi cu legea educaţiei când am trecut la nivelul autorităţilor locale competenţa de desemnare a directorilor de şcoli, a consiliului de administraţie, a unei ponderi din curriculum, aşa cum în sănătate am descentralizat spitale şi consiliile de administraţie astfel încât să fie stabilite de primării şi consilii judeţene. Şi la nivelul altor structuri ale ministerelor vom coborî decizia la nivelul primăriilor şi acest lucru se va întâmpla în perioada următoar”’, a arătat Boc.
El a precizat că în şedinţa de luni a Coaliţiei s-a decis lăsarea deschisă a căii prin care să se analizeze şi să se întrunească un consens pentru ca reorganizarea administrativă să se poată face.
“Din start, reorganizarea are beneficii legate de absorbţia fondurilor europene, diminuarea cheltuielilor şi diminuarea corupţiei la nivel local. E adevărat că afectează foarte mulţi politicieni şi de aceea există mulţi care se opun. Sperăm însă că prin discuţii, prin negociere, prin prezentarea acestor avantaje, în cele din urmă Coaliţia să ajungă la o soluţie. Astăzi nu o avem”, a spus Boc.