"Guvernul a apărat cota unică de 16% şi care va fi păstrată în continuare, dar care a fost distrusă de alianţa socialistă PNL-PSD, care a renunţat la cota unică aşa cum am văzut din programul propus de ei. Apărarea acesteia a fost şi rămâne un obiectiv al guvernului pe care îl reprezint", a spus, sâmbătă, premierul Emil Boc.

Şeful Executivului a precizat, referitor la programul de guvernare anunţat vineri de Opoziţie, că acesta va fi "analizat în detaliu".

"Ce se poate observa este că acea guvernare mascată din 2007-2008 a dus România în recesiune. Prin politicile lor au dus ţara în şanţ. Noi am reuşit în aceşti doi ani să readucem România pe drum şi deocamdată a ieşit din recesiune, ca primă etapă a ieşirii din criză", a spus Boc.

Potrivit acestuia, dacă Opoziţia va ajunge la guvernare, atunci România va intra din nou în criză şi recesiune.

"Dacă îi lăsăm în continuare să facă ce ştiu cel mai bine să facă, cum au demonstrat-o în 2007 şi 2008, vor readuce România în criză şi-n recesiune. Pentru că nu ştiu să facă altceva decât promisiuni care nu au acoperire în economie şi să încerce să câştige voturi prin măsuri populiste, uneori chiar superpopuliste. Ei sunt aceia care au dus România, din nefericire, în situaţia din 2008, agravând criza economică. Noi am scos ţara din recesiune şi am pus-o pe drumul creşterii economice sănătoase, fără populisme, cu costuri politice, dar cu lucruri făcute la timp pentru a salva România de la colapsul economic", a precizat premierul.