„Această restructuare a sistemului spitalicesc nu urmăreşte în primul rând economii la bugetul de stat, scopul principal este calitatea actului medical”, a spus Boc la o emisiune televizată.

El a mai precizat că desfiinţarea spitalelor, este doar în pas în procesul de restructurare. „Cu desfiinţarea celor 67 de spitale desfiinţate nu se finalizează reforma în sănătate. Această reformă trebuia făcută de zece ani, dar n-a avut nimeni tăria”, a arătat premierul.

Boc spune că s-a făcut o analiză a spitalelor încă din 2009 şi că s-a ajuns la concluzia că multe unităţi medicale erau „doar centre de triere”.
Premierul a arătat că în România sunt peste 470 de spitale, dar foarte puţine pot acorda asistenţă medicală completă. Printre spitalele care nu făceau decât să trieze pacienţii, se numărau şi cele desfiinţate zilele trecute.

„Autorităţile locale au trei alternative în privinţa spitalelor închise. Prima este transformarea spitalelor în azile de bătrâni, a doua este transformarea spitalelor în centre de permanenţă, finanţate de la bugatul de stat, iar a treia alternativă este transformarea unităţilor în cabinete de specialitate pentru medicii de familie”, a precizat Boc.