”Trebuie să avertizați populația cu privire la situația meteo și să acordați sprijin cetățenilor din zonele afectate de viscol și zăpadă”, a spus premierul.
El a prezentat prefecților o listă de zece măsuri care trebuie luate de autoritățile publice locale în aceste zile, printre care să asigure alimente de strictă necesitate și apă potabilă, să găsească soluții pentru ca localitățile să fie alimentate cu energie electrică și energie termică.
”Trebuie să mențineți în stare de funcționare rețelele de telecomunicații și să asigurați alimentarea neîntreruptă cu energie electrică a localităților”, a arătat Boc.
La rândul său, președintele Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat că situația cea mai grea va fi în această noapte, când se va intensifica vântul. ”Atenționarea va fi menținută până mâine seară, problemele cele mai mari fiind în această noapte. Vremea rece va continua până pe 8 februarie când temperaturile maxime vor fi negative, iar minimele vor coborî până la -15 grade, chiar  -20 grade”, a spus Sandu.
În ceea ce privește sistemul medical de urgență, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a făcut apel să se evite transporturile interclinice care nu sunt urgențe.