De ce tot mai mult tineri suferă atacuri de cord

Dar, în condițiile în care tot mai mulți tineri mor din cauza unor afecțiuni cardiace, apare întrebarea legitimă: ce anume provoacă infarctul sau un stop cardiac persoanelor tinere. Răspunsul este simplu: stilul de viață sedentar și nesănătos, fumatul, consumul de alcool și stresul, scrie Pinkvilla.

Mai mulți experți susțin că stresul și anxietatea sunt factori majori în provocarea unor afecțiuni cardiace. Iar odată cu pandemia și restricțiile aduse de ea, nivelurile de stres au atins un nivel maxim.

Închiderea afacerilor, problemele financiare, pierderea celor dragi și teama constantă de infectare cu COVID au crescut alarmant nivelul de stres în rândul oamenilor, inclusiv al celor tineri.

Un stil de viață sedentar s-a adăugat multiplelor lockdown-uri

Peste toate astea, un stil de viață sedentar s-a adăugat multiplelor lockdown-uri. Experții spun că acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni, chiar la o vârstă fragedă, fac infarct miocardic și stop cardiac.

Dacă vă întrebați cum pot fi prevenite atacurile de cord, trebuie spus că mai bună modalitate rămâne practicarea unor activități fizice. Dar mai mult sport nu e de ajuns pentru a avea o inimă sănătoasă. Renunțarea la junk food și introducerea în dietă a unor alimente sănătoase, inclusiv fructe proaspete și sucuri, sunt, de asemenea, extrem de importante.

Mai mult, există câteva lucruri pe care tinerii trebuie să le facă pentru a preveni un atac de cord:

Renunțarea la alcool

Reducerea cantității de alcool nu va ajuta. Dacă sănătatea inimii este prețioasă și vreți să aveți un stil de viață sănătos, renunțați acum la alcool!

Renunțarea la fumat

Renunțați la fumat chiar acum. Reducerea țigărilor nu va ajuta. Singura modalitate de a avea o inimă sănătoasă este renunțarea la țigări.

Fără alimente grase și mult zahăr

De asemenea, dacă vă confruntați cu un stres mare, probleme de furie, tulburări de comportament și anxietate, este recomandat să căutați imediat ajutor profesional. Controlul sentimentelor negative îmbunătățește automat sănătatea inimii și reduce șansele unui atac de cord.