"Furnizorul nostru Bosch nu este în prezent în măsură să ne livreze un număr suficient de coloane de direcţie pentru modelele BMW 1 Series, 2 Series, 3 Series şi 4 Series", a informat BMW într-un comunicat de presă. 

În aceste condiţii, producţia la uzinele din Shenyang (China) şi Rosslyn (Africa de Sud) ar urma să fie oprită timp de o zi, în timp ce uzina de la Leipzig, Germania, ar urma să fie parţial afectată, a declarat purtătorul de cuvânt de la BMW, Michael Rebstock. 

"La acest moment nu putem spune când va fi reluată producţia", a spus Rebstock, adăugând că firma va decide şi alte reduceri de producţie dacă va fi nevoie. Purtătorul de cuvânt a descris impactul financiar drept "gestionabil" dar nu a avansat o cifră. "Un grup de lucru se ocupă de soluţionarea acestei probleme", a precizat Rebstock. 

Pe lângă problemele de producţie, BMW a fost nevoit recent să recheme la service peste 45.0000 de vehicule vândute în SUA din cauza unor probleme cu uşile automobilele care se pot deschide brusc în timpul mersului. Cu toate acestea, BMW şi-a majorat profitul net cu 31% în primul trimestru al acestui an ca urmare a creşterii vânzărilor în Europa, SUA şi Asia. 

AGERPRES