Grupul german BMW a înregistrat în trimestrul al doilea cel mai pare profit din ultimii doi ani şi jumătate, de 834 milioane euro, faţă de 121 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, creştere datorată cererii ridicate pentru noile modele Seria 5 şi vânzărilor mari din China şi SUA.

Veniturile constructorului de automobile de lux au crescut totodată cu 18,3%, de la 12,97 miliarde euro la 15,34 miliarde euro.

Vânzările record din China, cea mai mare piaţă auto din lume, şi revenirea remarcată în Statele Unite au determinat BMW, dar şi rivalii de la Daimler, să-şi majoreze prognozele pe 2010, notează Bloomberg.

Daimler anunţa săptămâna trecută că rezultatele din trimestrul al treilea vor fi determinate în principal de capacitatea grupului de a produce suficiente maşini Mercedes-Benz pentru a satisface numărul mare de comenzi.

Acţiunile BMW s-au apreciat cu 4% marţi după apariţia rezultatelor, plasând avansul înregistrat de la începutul acestui an la 36%. Grupul german are, astfel, o valoare de piaţă de 27,6 miliarde euro.

SURSA: Mediafax