„Eu mă consider un tehnocrat numit politic, dar nu sunt membru al PDL şi nu ştiu să mise ceară demisia de persoane din partid. Cel mai simplu pentru mine şi familia mea ar fi să-mi dau demisia”, a spus Blejnar.

El a mai arătat că nu a ajuns la el nici un euro provenit din corupţia din vămi, iar dacă i s-ar fi oferit vreun ban ar fi sesizat autorităţile.

„Nu au ajuns la mine acei bani. Nu mi s-au oferit, altfel mă duceam la poliţie. N-am luat nici un euro de la angajaţii ANAF”, a spus Blejnar în cadrul unei emisiuni televizate.

El a precizat că ANAF-ul are 3.700 de angajaţi, iar dintre aceştia sunt acum anchetaţi în jur de 40-50 de salariaţi. „Sunt angajaţi pe care eu i-am moştenit. Cdei anchetaţi au ajuns în ANAF în ultimii 20 de ani, 35% dintre ei au fost angajaţi până în în 2000, iar restul între 2000 şi 2007. Astfel, ultimul angajat care are cu probleme cu justiţia a fost angajat în 2007, când eu nu eram şeful ANAF”, a spus Blejnar.

El a arătat că instituţia pe care o conduce nu are atribuţii în cercetarea angajaţilor care desfăşoară activităţi infracţionale. „Nu avem competenţă de a investiga activităţile de natură penală a angajaţilor noştri, aceasta este treaba Parchetului. Când am avut suspiciuni am sesizat şeful Vămilor de atunci, dl. Mărginean şi a efectuat mobilitatea angajaţilor, adică i-a mutat în alte zone. Astfel, 698 angajaţi, dintre care 33 cu funcţii de conducere, au făcut obiectul acestei mobilităţi în 2010”, a precizat şeful ANAF.

Te-ar putea interesa și: