Producătorul de soluţii de securitate semnalează o nouă tentativă de fraudă pe Internet prin care utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook sunt păcăliţi cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie, a anunţat Bitdefender.

Aplicaţia periculoasă de tipul ‘Vezi cine ţi-a văzut profilul’ fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale. Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului.

“Utilizatorii nu trebuie să uite că nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni să dea repede click, fără să se gândească la consecinţe”, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Antivirusul Bitdefender blochează linkul periculos, pe care l-a marcat ca fraudă. De asemenea, soluţia gratuită Safego îi protejează pe utilizatori de spam, malware, fraude şi expunerea periculoasă a datelor personale.
Sursa: Agerpres