Bitcoin a depășit săptămâna trecută un prag cheie de rezistență. Criptomoneda a crescut din nou

Cel mai mare criptoactiv din lume și-a revenit în luna martie, tokenul începând săptămâna trecută sub 41.000 de dolari, pentru a se tranzacționa acum în jurul valorii de 46.400 de dolari – o creștere de peste 13%.

Tokenul a depășit aseară nivelul cheie de rezistență, după ce s-a tranzacționat în jurul valorii de 44.000 de dolari în cea mai mare parte a săptămânii. Acum a atins un maxim al ultimelor trei luni și este aproape de a-și recupera toate pierderile din 2022. Cu prețul BTC trecând de 45.000 de dolari, toți ochii vor fi ațintiți asupra intervalului în care acesta va evolua în această săptămână.

Între timp, valoarea Ether a crescut și ea. După o săptămâna sub 2.900 de dolari, acesta s-a tranzacționat până la aproximativ 3.100 de dolari duminică.  Dar peste noapte a crescut și el, tranzacționându-se acum puțin sub 3.300 de dolari.

Revenirea puternică a majorității principalelor criptoactive este deosebit de încurajatoare în acest moment, în contextul creșterii ratelor dobânzilor și al incertitudinii geopolitice globale – ambele având tendința de a îndepărta investitorii de activele de risc și de a-i îndrepta spre paradisuri sigure.

Ratele dobânzilor, în special, pot avea ca efect scurgeri de capital din piețe, astfel încât să vedem cum criptoactivele au performanțe puternice în ciuda acestui fapt este încă o dovadă a încrederii investitorilor în viitorului cripto.

Vitalik Buterin recunoaște că nivelul comisioanelor Ethereum reprezintă o problemă

Fondatorul celui de-al doilea cel mai mare blockchain din lume a recunoscut că nivelul ridicat al comisioanelor de pe platforma Ethereum reprezintă o provocare majoră.

Fondatorul a recunoscut că acestea creează probleme de utilizare, în special în afara tranzacțiilor pur financiare. El a acuzat, de asemenea, propria rețea blockchain de probleme „sociale” care împiedică efectuarea unor schimbări tehnice importante. În plus, el a avertizat că rețeaua ar putea fi folosită de persoane rău intenționate, care urmăresc câștiguri personale.

Astfel de declarații sunt îngrijorătoare venind partea fondatorului unei rețele importante precum Ethereum. Dar, în cele din urmă, o mare parte din funcțiile rețelei scapă acum de sub controlul lui Buterin, aceasta fiind gestionată așa cum a fost concepută să fie, descentralizat. Sunt în lucru actualizări majore pentru a îmbunătăți aspectei precum comisioanele și miza. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv asupra prețului, pe măsură ce comisioanele scad, iar tokenul devine deflaționist.

Rio este pregătit pentru plățile de taxe în criptoactive

Orașul brazilian Rio de Janeiro a anunțat că va putea accepta în curând criptoactive pentru plata taxelor, începând cu impozitele pe proprietate. Cu toate acestea, orașul va folosi companii din domeniul cripto pentru a converti acele criptoactive plătite în scopuri fiscale înapoi în reali brazilieni.

Se pare că există o competiție serioasă între orașele din întreaga lume pentru a fi văzute ca fiind în fruntea adoptării și acceptării criptoactivelor. De la Miami la Denver, până la Rio și alte locuri, devine din ce în ce mai mult o realitate faptul că oamenii pot plăti una dintre cele mai importante facturi, impozitele, prin intermediul cripto.

Posibilele beneficii ale acestui fenomen nu pot fi subestimate. Una dintre problemele cripto în acest moment este interacțiunea limitată dintre deținători și unul dintre cei mai mari creditori ai lor – statul. Plătim impozite prin nenumărate moduri către guvernele noastre, astfel încât transformarea cripto într-o formă acceptabilă de metodă de plată este un lucru uriaș. În timp ce Rio este doar un oraș, este doar un prim pas spre adoptarea de către întreaga Brazilie – o națiune masivă cu un potențial uriaș pentru adoptarea criptoactivelor.