În ceea ce privește poziţia legată de impozitarea bisericii, Mircea Hava a declarat că mulţi au înţeles că se vrea impozitarea clopotniţei sau a naosului, însă nu a fost vorba de acest lucru.

”E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că şi aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot şi sunt creştin-ortodox. E vorba de normalitate. Până când România nu se va trezi la normalitate, până când de la Sfântu Petru în jos, toţi vor răspunde pentru faptele lor, toţi, şi direct, până atunci, fără chestiuni, aprobări de la Parlament, până atunci vom avea aceste poveşti şi voi care sunteţi oameni tineri o să fiţi contemporani la ele încă zeci de ani”, a spus Hava, citat de Mediafax.

De asemenea, Hava propusese în egală măsură şi impozitarea Armatei, precizând că s-a referit la proprietăţile ei.

”Legat de Armată, eu vorbesc de proprietăţile Armatei. Nu vorbesc de Kalashnikov, de gloanţe de Sibiu sau de maşinile Armatei. Vorbesc de proprietăţi care în Alba Iulia le-aţi văzut că stau şi se dărâmă, acum le-au reparat o parte. Vorbesc de terenuri care zac degeaba. Chiar crede cineva că va veni din nou Armata Populară Română dinainte de 1900 primăvara când o să avem un milion de ostaşi? Niciodată lucrurile acestea nu se mai întorc. Trăim în altă lume şi dacă trăim în altă lume aş vrea ca toţi să se trezească şi toate aceste bunuri, să le spun aşa, pot să intre în circuitul civil pentru că a civililor au fost, nu le-a adus cineva”, a mai spus Hava.

Primarul din Alba Iulia a adăugat că ”nu va muri nici credinţa, dar va face mult mai bine” şi nici ”Armata nu va muri, dar va face mult mai bine” şi nu va ţine tot ”soiul de dărăpănături pe care să le gestioneze”.