După summit-ul de mediu COP 26 de la Glasgow, miliardarul Bill Gates a explicat public că, în momentul actual, cea mai înțeleaptă investiţie este în dozele de ser anti-covid şi medicamente. Acesta consideră că doar prin dotarea sistemului medical, omenirea ar putea rezista unei nou val epidemic.

Bill Gates recomandă investiția în vaccinurile anti-covid

Fondatorul Microsoft consideră că autoritățile nu s-au preocupat deloc de prevenţia infectării populației, dar, din fericire, am avut noroc toți. Bill Gates consideră că norocul nostru a fost datorat vaccinurilor cu ARN mesager. În ciuda acestui fapt, el atenţionează că nu trebuie să ne relaxăm şi că data viitoare s-ar putea să nu mai fim la fel de norocoși, potrivit time.com.

În ciuda avertismentelor sale, Bill Gates anticipează că perioada pandemică se va finaliza anul următor.

Bill Gates, anunță finalul pandemiei de coronavirus

Potrivit acestuia, numărul infectărilor şi al deceselor provocate de Covid-19 va scădea considerabil în 2022, în măsura în care tot mai multe persoane aleg să se imunizeze prin injecție. Acesta susține că rata de infectare şi cea a mortalității va ajunge la un nivel similar cu cea a gripei până la jumătatea anului următor, dacă nu va apărea o variantă mai agresivă a Covid-19. Astfel că, în doar câteva luni, lumea s-ar putea întoarce la normalitate.

Vaccinurile sunt o veste bună, iar problemele de aprovizionare vor fi rezolvate în mare parte după jumătatea anului următor, așa că vom fi limitați doar de logistică și de cerere”, a adăugat miliardarul.

De menționat este faptul că precizările lui Bill Gates vin după ce compania farmaceutică Pfizer a anunțat că a semnat un acord prin care mai multe firme vor putea produce pastila sa anti-covid, odată ce va fi aprobată. Motivul acestei decizii este facilitarea accesului populațiilor din statele subdezvoltate la tratament.

Pfizer afirmă că medicamentul ar reduce cu 90% decesele, iar experții sunt de părere că acordul semnat de gigantul farmaceutic va grăbi finalul pandemiei. La rândul său, fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat că investeşte 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul la o pastilă anti-COVID-19.