După cum transmite Bloomberg, noua politică a companiei, care se va aplica din 2025, vizează respectarea angajamentelor în materie de protejarea mediului şi o va face mai atractivă în rândul investitorilor interesaţi de activele care îndeplinesc standardele ridicate în materie de mediu înconjurător, guvernanţă şi politici sociale.

Directorul general de la Pandora, Alexander Lacik, a subliniat că noua abordare nu va afecta calitatea bijuteriilor produse. „Metalele extrase din mină acum câteva secole sunt la fel de bune ca cele noi”, a informat Alexander Lacik într-un comunicat publicat marţi. În schimb, „nevoia de practici de business mai sustenabile a devenit din ce în ce mai importantă”, a adăugat directorul Pandora A/S.

Grupul danez a precizat că tranziţia la metale preţioase reciclate va determina reducerea emisiilor de carbon cu două treimi în cazul argintului şi cu 99% în cazul aurului. Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), emisiile anuale de carbon ale pieţei globale de aur sunt echivalente cu aproximativ 126 milioane de tone de CO2, iar o treime din această cantitate provine direct de la operaţiunile de minerit şi topitorii.

Una din cele mai importante emisii poluante ale industriei mineritului o reprezintă cianurile, care pot duce la contaminarea apelor din sol. Îngrijorările cu privire la riscurile asociate cu minele şi reziduurile lor au crescut ca urmare a catastrofei provocate de prăbuşirea unui dig la mina de fier din Brazilia a grupului Vale SA.

Potrivit Agerpres, Pandora a informat că în prezent aurul şi argintul reciclat au o proporţie de 71% în producţia sa de bijuterii. Aceasta în condiţiile în care 15% din argintul existent la nivel mondial provine din reciclare.