Biden reacționează la vizita papei Francisc în Irak

Joe Biden a salutat vizita papei Francisc în Irak, arătând că reprezintă un simbol de speranță pentru întreaga lume, conform afp.com

„Să-l vezi pe Papa Francisc vizitând vechi locuri religioase precum oraşul natal al profetului Avraam, întâlnindu-se cu marele ayatollah Ali Sistani şi rugându-se la Mosul – un oraş care, în urmă cu numai câţiva ani, a suferit violenţele şi intoleranţa unei grupări precum Statul Islamic – este un simbol al speranţei pentru lumea întreagă”, a transmis Joe Biden într-un comunicat, potrivit sursei menționate.

Este demn de menționat că suveranul pontif a parcurs întreaga ţară, mergând la Bagdad, Mosul şi Qaraqosh și nordul acesteia. Acesta a revenit luni la Roma, după vizita de vineri la Irak.

De asemenea, Joe Biden şi-a reafirmat „admiraţia” pentru Papa Francisc după ce a felicitat „guvernul şi poporul irakian” pentru organizarea acestei vizite „monumentale”.

Biden vrea să se pună din nou bine cu Europa

Joe Biden vrea să „revitalizeze” relațiile cu Uniunea Europeană. Acesta a avut  o convorbire telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite AFP.

„El a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE”, a indicat Casa Albă într-un scurt comunicat.

În cursul acestei convorbiri, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale pe care le aplică în contextul vechiului litigiu Boeing /Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Bloomberg.