Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vrea ca Guvernul să îl lase că cheltuiască 2 miliarde de euro în trei ani pentru realizarea a 10 – 12 proiecte prioritare pe culoarul patru pan-european. Berceanu spune că are de unde lua banii.

„Încercăm să obţinem o alocare de 2 miliarde de euro pe trei ani separat pentru a putea cheltui sumele pe care le obţinem de la UE şi BEI. Banii, avem de unde să îi luăm. Nu există probleme cu finanţarea, dar avem probleme cu spaţiul fiscal în care să ne desfăşurăm. Astfel, la alocarea specială bugetată vom putea adăuga sumele din finanţări externe pentru a termina anumite proiecte începute”, a declarat ministrul Berceanu în faţa comisiilor reunite a Parlamentului.

Împrumuturile externe intră în calculul deficitului bugetului consolidat, pe măsură ce tranşele de bani sunt utilizate.

Berceanu a adăugat că în lipsa banilor şi a spaţiului fiscal necesar nu poate fi un magician care să ducă la bun sfârşit proiectele începute.

Comisiile reunite ale Parlamentului au dat aviz pozitiv proiectului de buget pentru anul 2010 al Ministerului Transportului şi Infrastructurii. Bugetul transporturilor a primit 19 pentru, 4 împotrivă şi nu au fost abţineri.