Porsche Romania va inaugura, joi, activitatile de import si comercializare a marcii de automobile de lux Bentley, a declarat, pentru Capital Online, directorul marcii in Romania, Adrian Pascu.

Potrivit acestuia, activitatile Bentley in Romania se vor desfasura initial intr-un showroom provizoriu, pana la finalizarea lucrarilor unui nou centru ce va gazdui, pe langa Bentley, brandurile Audi, Lamborghini si Porsche.

Showroomul provizoriu are o suprafata de circa 200 mp si poate gazdui doua masini, insa noul sediu va beneficia de 600 mp, astfel incat vor putea fi expuse sase automobile ale brandului de lux. Noul centru, ale carui lucrari sunt preconizate a se finaliza in al doilea trimestru al anului viitor (potrivit unui comunicat anterior al companiei) va cuprinde, pe langa cele patru reprezentante de lux si doua unitati de service independente.

„Investitia totala pentru acest complex se ridica la circa 14 milioane de euro, fara teren si fara echipamentele din interior. Locatia va fi pe soseaua Pipera-Tunari, pe o suprafata de teren ce apartine Porsche Romania de mai mult timp”, a explicat Adrian Pascu pentru Capital Online.

Porsche Romania a devenit in 15 august partenerul oficial pentru vanzarea autoturismelor marca Bentley pe piata autohtona. Colaborarea dintre Bentley Motors si Porsche Romania a inceput in luna septembrie a anului trecut, atunci cand a fost autorizat primul service al marcii din Romania.

Inca de la inceputul anului 2007 oficialii Porsche Romania anuntau inceperea constructiei unui showroom pentru Bentley si Lamborghini.
„Porsche Romania va aduce oficial Lamborghini si Bentley […] In acest moment, inca evaluam investitia, care nu se va limita doar la marcile Bentley si Lamborghini, ci va fi una «premium», va include Audi si Porsche in aceeasi locatie din Pipera si este estimata sa depaseasca suma de zece milioane de euro”, a declarat Günther Seifert, directorul general din acea vreme al Porsche Romania.

„Avem numeroase persoane interesate, dar care asteapta sa achizitioneze o asemenea masina doar cand va exista un dealer local si service autorizat in Bucuresti“, a precizat, la sfarsitul anului trecut, Günther Seifert.

Porsche Romania este reprezentanta in Romania a marcilor Audi, Porsche, SEAT, Škoda, Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale, fiind cel mai mare importator auto din tara de mai bine de 10 ani.

Bentley este una dintre cele mai cunoscute si mai longevive marci de autoturisme de lux, istoria sa incepand inca din anul 1919.
Anul trecut, producatorul britanic a inregistrat un record, depasind cifra de 10.000 de unitati comercializate.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca Bentley a anuntat in luna septembrie 2008 faptul ca va reduce productia cu pana la 15% ca raspuns la continua scadere a vanzarilor la nivel global.

Bentley va reduce astfel turele de munca la liniile unde sunt produse modelele cu cele mai scazute cote de vanzare in cadrul uzinei din Crewe, nord-vestul Angliei. Anuntul a fost facut de catre Franz-Josef Paefgen, CEO-ul brandului.

Bentley, detinua de catre compania germana Volkswagen, a anuntat de asemenea ca decizia luata nu va duce la concedierea personalului. In acest moment producatorul auto numara 3.800 de angajati.