Bentley Motors, unul dintre principalii producatori de automobile de lux, a anuntat ca va reduce productia cu pana la 15% ca raspuns la continua scadere a vanzarilor la nivel global.

Bentley va reduce astfel turele de munca la liniile unde sunt produse modelele cu cele mai scazute cote de vanzare in cadrul uzinei din Crewe, nord-vestul Angliei. Anuntul a fost facut de catre Franz-Josef Paefgen, CEO-ul brandului.

Bentley, detinua de catre compania germana Volkswagen, a anuntat de asemenea ca decizia luata nu va duce la concedierea personalului. In acest moment producatorul auto numara 3.800 de angajati.

Nu numai Bentley a luat aceasta decizie in contextul vanzarilor in scadere. Si Land Rover a anuntat in urma cu o saptamana ca va scoate tura de vineri in cadrul fabiricii din Solihull. BMW si Mercedes au anuntat la randul lor ca vor miscora productia pentru o parte din modele.

Vanzarile Bentley la nivel global au scazut cu 16% in ultimul an iar pentru anul in curs compania se asteapta la vanzari mai mici cu 15% fata de 2007. Scaderea vanzarilor s-a accelerat semnificativ in ultimele luni.

Sursa: Financial Times