De ce boală suferea Benone Sinulescu? Abia acum s-a aflat. Ar fi trebuit să vadă un specialist

Benone Sinulescu s-a stins din viață din cauza unei pneumonii, noteză româniatv.net, care mai scrie că regretatul artist suferea atât de Alzheimer, cât și de alte boli grave. Potrivit sursei citate anterior, starea de sănătate a artistului s-a agravat la începutul pandemiei de coronavirus, în urmă cu aproape doi ani. Din cauza pandemiei, artistul a stat izolat în casă, fără să meargă la un specialist.

Regretatul artist va fi dus la o casă mortuară înainte să fie dus pe ultimul drum la cimitirul Ecaterina, spune unul dintre prietenii săi. Benone Sinulescu a ales să se retragă în localitatea Barzava din Arad, la casa părintească a soției sale.

Sursa anterior citată spune că regretatul artist și-a făcut deja testamentul în care scrie că toată averea sa îi revine soției sale, Elena Sinulescu.

Acuzații dure la adresa familiei

În luna iulie a acestui an, Benone Sinulescu a fost găsit inconștient în casă, acesta fiind transportat de urgență la spital, acolo unde medicii s-au arătat rezervați în privința sa.

După acest incident, impresarul său Ionuț Pavel aducea acuzații fără precedent la adresa familiei sale, spunând că artistul nu a fost de urgență la spital pentru investigații, ci a fost internat într-un centru de îngrijiri paliative.

„Cand, in sfarsit, a fost intr-o stare mai grava, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici din Timisoara. A spus ca trebuie operat pentru ca el avea artera carotida infundata si i-a schimbat medicatia”, spunea impresarul acestuia în urmă cu câteva luni.

Elena Sinulescu a reacționat imediat

După informațiile aduse în presă de către impresarul lui Benone Sinulescu, soția acestuia a postat pe Facebook un mesaj în care a explicat, de fapt, ce s-a întâmplat cu artistul și care este starea sa de sănătate.

„Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu,

Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar si dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu.

Totuși, situația impune câteva precizări:

În urma cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.

În dimineața zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient, ci a căzut și nu a dorit să fie internat. Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Barzava, neputând să îl ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabila imaginii publice, împreună am stabilit sa solicitam o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate.

În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.

În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel, fără a ma fi întrebat despre starea soțului meu si fără a ne solicita acordul, a răspândit în presa informații nedocumentate false, defăimătoare privind modul in care familia îl îngrijește pe “Nea Beni”.

Se dovedește ca Beni pe buna dreptate nu îl considera o persoană din cercul de prieteni si a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta.

Va mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu”, este mesajul publicat de către soția artistului.

Soția sa a dat detalii despre starea de sănătate a artistului și după ce acesta a ieșit din spital

În luna septembrie a acestui an, după ce regretatul artist a ieșit din spital, Elena Sinulescu a oferit un interviu în care spunea că soțul ei se simte bine, subliniind că starea lui se sănătate evoluează pozitiv. Aceasta a mai spus că artistul are poftă de mâncare și că iese în grădină la plimbare.

Soția lui Benone Sinulescu a mai povestit că i-a cerut acestuia să nu vorbească cu nimeni, nici macar la telefon. Aceasta a mai spus că preferă să asculte muzică toată ziua și că a înnebunit-o cu muzica lui Luciano Pavarotti.

“Vă asigur pe toţi, simpli fani ai soţului meu sau amici foarte apropiaţi, că starea de sănătate a lui Benone evoluează spre bine. Are poftă de mâncare, face kinoterapie acasă, iese în grădină la plimbare.Consider că îşi recapătă puterile cu fiecare săptămână ce ne îndepărtează de perioada aceea în care a trebuit să meargă la spital.

”Mai bine să se spună despre mine că am făcut una sau alta sau că nu i-am permis să dea interviuri decât să nu-şi revină complet. Să mă injure lumea pe mine, dar el să se facă bine! Nu e niciun fel de problemă! Vă pot asigura că ascultă muzică aproape toată ziua.

Clasică, în primul rând, fiindcă are şi o pasiune spre asta. Chiar dacă toată lumea îl ştie drept vedetă a muzicii populare. M-a înnebunit cu Luciano Pavarotti. Toată ziua ascultă Pavarotti şi fredonează muzica marelui tenor italian.”, spunea Elena Sinulescu în urmă cu două luni.