Studiul este realizat de Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă și este descris drept caea mai cuprinzătoare analiză a dietei până în prezent.

Dieta keto implică consumul de cantități mari de grăsimi de înaltă calitate, cantități moderate de proteine ​​și cantități mici de carbohidrați.

Dieta se remarcă prin faptul că ajută la controlul epilepsiei la unii oameni, precum și ca o modalitate de a pierde rapid în greutate. În ciuda unor controverse legate de ea, această dietă a reușit să rămînă populară printre cei care sunt convinși de presupusele sale beneficii, inclusiv pierderea în greutate și controlul glicemiei.

Noul studiu recunoaște aceste posibile beneficii pentru sănătate, dar în cele din urmă constată că acestea nu pot depăși potențialele consecințe pe termen lung ale respectării dietei.

„Acest lucru se aplică majorității oamenilor”, potrivit studiului, care a constatat că riscurile pe termen lung ale dietei keto pot include afecțiuni grave precum diabetul, bolile de inimă, cancerul și boala Alzheimer.

Autorul studiului, Lee Crosby, a numit dieta keto un „dezastru care promovează boala”. EL afirmă că restricționarea cerealelor integrale, legumelor, fructelor și leguminoaselor în timp ce se permit cantități excesive de grăsimi saturate, carne roșie și carne procesată, fiind „ o rețetă pentru o sănătate proastă”.

Analiza a produs cinci constatări- cheie legate de sănătate, inclusiv faptul că pentru mulți pacienți, consumul unei diete keto a crescut nivelul colesterolului rău. La fel, persoanele cu afecțiuni renale pot prezenta insuficiență renală mai rapid când urmează o dietă bogată în proteine, a constatat analiza. Femeile însărcinate se pot confrunta cu potențiale defecte ale tubului neural la copii și chiar și cu supliment de acid folic.

Studiul a constatat, de asemenea, că prin restrângerea numărului de carbohidrați în dieta Keto, dieta generală a celor care o țin va fi îclinată spre alimente care cresc riscul de cancer. Cercetătorii observă și că tipurile de alimente consumate în mod obișnuit în dieta keto au fos legate de alte boli grave, inclusiv diabetul și bolile de inimă.