Dieta 16:8 sau dieta de 8 ore. Regimul mai este cunoscut și sub denumirea de postul intermitent. Ce presupune acest lucru și de câte kilograme se poate scăpa în doar câteva săptămâni?

Răspunsul este extrem de simplu pe cât de simple sunt regulile dietei. Așa cum se și înțelege încă din denumire, regimul presupune că ai voie să mănânci timp de 8 ore, urmând ca în următoarele 16 ore să faci o pauză totală. Pe lângă faptul că dă rezultate garantate, dieta oferă și alte avantaje deloc de trecut cu vederea. În primul rând, pe lângă reducerea stratului de grăsime şi creşterea masei musculare, analizele ar urma să se îmbunățească considerabil.

Ce ai voie să mânânci în cele 8 ore? Orice. Singura regulă pe care trebuie să o ai în vedere este cea a a orarului. Nimeni nu-ți impune în ce moment al zilei vei avea prima masă. În schimb, din momentul în care ai băgat primul dumicat în gură, ai 8 ore posibilitatea să mai mănânci. În următoarele 16 ore trebuie să-ți pui un plasture pe gură. Ai voie doar să bei apă sau ceai negru.

Care este regula de bază a dietei 16:8

Poți să-ți stabilești singur intervalul în care vei mânca zilnic, timp de câteva săptămâni. Fie că vorbim de orele 13.00-21.00, când sari peste micul-dejun) sau de orele 10.00-18.00, efectele vor fi aceleași. Adică multe kilograme în minus.  Specialiştii spun că cel mai recomandat interval în care se vor vedea și rezultate este cel între 9.00 – 17.00. Între mese, ar trebui să faci o pauza de trei ore. Chiar dacă poți mânca orice, este bine să te concetrezi pe alimentele cu adevărat sănătoase. Dacă vrei să slăbești garantat, uită de fast-food, alcool și băuturile carbogazoase.

Specialiştii spun că dieta minute te va ajuta să scapi de 10 kilograme în doar 6 săptămâni. Dar, trebuie să aveți în vedere, că pentru a obține rezultate mai rapid, trebuie să includeți în meniul vostru o cantitate mai mare de legume, fructe și alimente sănătoase. De aceea, nu trebuie să mâncați mai mult decât puteți arde pe parcursul unei zile.