Mihaela Bilic recomandă guma de mestecat celor care au gastrită sau reflux gastroesofagian

Informație pe care puține persoane o știau în legătură cu banala gumă de mestecat.

Iată ce a dezvăluit celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic. Deși conține mult zahăr sau îndulcitori artificiali, guma de mestecat poate fi și de ajutor, de exemplu în cazul celor care se confruntă cu arsuri la stomac.

„Guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian”, explică Mihaela Bilic într-o postare pe pagina sa de socializare. Ea recomandă guma de mestecat care nu conține zahăr.

Dacă este folosită într-un interval de 15-20 de minute după masă, aceasta reduce refluxul gastroesofagian. Ȋn plus, este de ajutor și pentru cei care își rod unghiile, spre exemplu, pentru că scade sinteza de cortizol, cunoscut și drept hormonul stresului.

La final, Mihaela Bilic atrage atenția că nu trebuie folosită guma de mestecat mentolată, pentru că aceasta crește riscul de reflux, în loc să ajute la diminuarea lui.

Iată ce beneficii poate avea guma de mestecat

„Știați că…

… Guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor de stomac?

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian.

Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!

Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.

Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, este mesajul postat de Mihaela Bilic pe Facebook.