Site-ul de informaţii economice al guvernului regional valon, din sudul Belgiei, a fost piratat pentru a posta o înregistrare în engleză în care se prezintă cadavre ale unor persoane despre care se afirmă că sunt victime ale operaţiunii militare americane.

"Scoateţi capul din nisip, luptaţi împotriva conducătorilor voştri, alăturaţi-vă Rezistenţei", se menţionează într-un mesaj citit la finalul înregistrării.

Potrivit site-ului cotidianului belgian Le Soir, grupul de hackeri tunisieni este cunoscut sub numele "Fallaga Team" şi a atacat deja mai multe instituţii franceze la puţin timp după atentatele teroriste de la Paris din luna ianuarie care au vizat redacţia ziarului satiric Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc, soldate cu 17 morţi.

În ianuarie, grupul Fallaga Team a piratat timp de trei ore site-ul Consiliului general din Lot, departament din sudul Franţei. Le Soir reaminteşte că Oficiul de turism din Biarritz, Palatul papilor din Avignon, catedrala din Nantes, precum şi filiale ale marilor grupuri franceze au fost şi ele atacate.

Atacul cibernetic de vineri a intervenit după ce autorităţile franceze au fost confruntate cu un atac asupra TV5Monde, acţiune fără precedent asupra unui canal de televiziune şi care a durat mai multe zile.

Guvernul francez a anunţat că privilegiază pista teroristă pentru atacul de la TV5Monde, comis de piraţi care susţineau că sunt afiliaţi grupării Statul Islamic (SI).

Hackerii care au acţionat la TV5 l-au acuzat pe preşedintele francez François Hollande că a comis o "greşeală de neiertat" alăturându-se operaţiunilor de bombardament aerian asupra poziţiilor SI din Irak conduse de SUA.

Belgia, care participă şi la operaţiunile de bombardament aerian, a anunţat în februarie trimiterea a 35 de militari pentru instruirea armatei irakiene, angrenate în lupta împotriva SI.

AGERPRES