Printre operaţiunile cele mai populare efectuate de client prin serviciul Internet Banking Click 24 Banking BCR se numără vizualizarea soldurilor şi a istoricului tranzacţiilor, plata facturilor şi schimburile valutare.

Potrivit BCR, cele mai frecvente tranzacţii pe care le fac clienţii BCR, utilizatori de internet banking, sunt plăţile de facturi şi schimburile valutare iar cele mai utilizate telefoane mobile (smartphones) sunt – iPhone, Samsung si Nokia. Soluţia m.24banking.ro a fost utilizată în general pentru efectuarea de transferuri în lei (78%), de tip intrabancar (51%).

Tranzacţiile deja înregistrate prin această platformă mobilă ne indică nivelul de încredere al clienţilor în serviciul de internet banking al BCR, valoarea medie transferată fiind de 3.700 lei per tranzacţie.

Ca şi comportament al clienţilor, aceştia se conectează cel mai frecvent după ora prânzului (14:00 – 15:00), verifică situaţia conturilor, se uită la ultimele tranzacţii iar apoi efectuează operaţiuni/tranzacţii.

Popularitatea serviciului m.24banking.ro se înscrie în trendul global de folosire a telefonului mobil pentru tranzacţii bancare şi reflectă creşterea vânzărilor de smartphones în Romania.