Valoarea proiectelor pe Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) finanţate de BCR este de 720 milioane lei.

“PNDR este în continuare pe un loc fruntaş. Avem foarte multe firme de procesare, ferme vegetale, ferme de creştere a animalelor. Avem şi proiecte integrate”, a spus Ramona Ivan.

În ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi Programul Operaţional Regional (POR), valoarea totală a proiectelor finanţată şi cofinanţată de BCR în perioada ianuarie – iunie 2011 se ridică la 806 milioane lei. Pe POS Mediu, potrivit Ramonei Ivan, proiectele finanţate ajung la valoarea totală de 685 milioane lei.

“Ne bucurăm de faptul că în acest an avem câteva licitaţii pe partea de POS Mediu, unde BCR va fi prezentă”, a precizat Ivan.

Pe alte programe operaţionale, precum POSDRU sau Programe transfrontaliere, BCR a finanţat proiecte în valoare de 89 milioane lei în perioada menţionată.

Din punct de vedere al categoriilor de aplicanţi, reprezentantul BCR a subliniat că banca are avantajul că lucrează cu toate categoriile de clienţi, IMM-uri şi microîntreprinderi, autorităţi publice locale, companii publice dar şi companii private mari.

La categoria IMM-uri şi microîntreprinderi valoarea proiectelor finanţate de BCR este de 860 milioane lei, în timp ce autorităţile publice locale, consiliile judeţene şi companiile publice au obţinut finanţări în valoare de 1,1 miliarde lei.

În ceea ce priveşte categoria companiilor mari BCR a finanţat proiecte beneficiare de fonduri europene în valoare totală de 340 milioane lei.