Fox se pune pe roate. David Coolidge, directorul executiv al postului Atomic TV, este sefului proiectului televiziunii Fox Rominia, finantata de celebrul magnat Rupert Murdoch. Alegerea a fost posibila i urma asocierii dintre compania care patrona postul Atomic si noii investitori pe piata romineasca de televiziune. Informatia ne-a fost confirmata de ziaristul Eugen Ovidiu Chirovici, coordonatorul departamentului de stiri al viitorului canal tv. Potrivit afirmatiilor sale, colectivul redactional al Fox Rominia va fi pus la punct pina la jumatatea lunii septembrie, urmind ca emisia sa iceapa cel tirziu i luna decembrie. Programele de mare audienta ale Atomic TV vor fi introduse i grila Fox, fiind difuzate dimineata, la prinz si dupa miezul noptii. Fireste, se fac tot felul de speculatii pe seama vedetelor care vor intra i echipa Fox. Irina Radu (realizatoarea Culise – TV Rominia 1 si membru al Consiliului de Administratie al SRTV) este intens curtata de aceasta televiziune. Singura certitudine este Razvan Dumitrescu (Radio Contact si realizator al unui talk-show politic la TV Rominia 1). Eugen Ovidiu Chirovici considera ca orice speculatie pe aceasta tema ramine la nivelul de…pura speculatie pina la 15 septembrie.

Eurosport va avea un fratior. Conducerea canalul paneuropean Eurosport va avea de la 1 septembrie un produs complementar, Eurosport New. Acesta va difuza numai emisiuni informative despre sportul si competitii ca Formula 1, meciurile din campionatul profesionist de baschet din SUA si turneul de tenis de la Wimbledon. Aceste programe nu sunt transmise de Eurosport. Pentru iceput, buletine de stiri vor fi transmise exclusiv i limba engleza. Formatele sale sunt axate pe o durata de 15 minute, i care sunt incluse si calupurile de publicitate. La sfirsitul saptaminii trecute, conducerea Eurosport Rominia a iaintat firmelor de televiziune prin cablu propunerea de preluare a noului canal, care va fi transmis i sistem digital. Potrivit acesteia, noua oferta nu ar trebui sa mareasca tarifele la televiziunea prin cablu, i varianta i care noul post va fi inclus i pachetul de programe. Daca Eurosport News va avea succes pe piata romineasca, i ianuarie 2001 se estimeaza ca va fi lansata si o varianta i limba romina a buletinelor de stiri.

Stelian Tanase vrea i prime-time.
Stelian Tanase, realizatorul talk-show-ului politic „Orient Expres” (Antena 1), trage nadejde ca rezultatele sale din aceasta vara ii vor determina pe sefii televiziunii din cartierul Baneasa sa-i mentina emisiunea si i grila de toamna. Plecata din pozitia de outsider (difuzata de obicei simbata la prinz), „Orient Expres” a ajuns i aceasta vara sa tina cu succes drapelul actualitatii politice pe catargul Antenei 1, la orele de maxima audienta. Tanase spera ca emisiunea sa favorita sa fie difuzata din toamna miercurea sau joia, imediat dupa Observatorul de la ora 19. Va fi Tuca de acord?
Andreea Marin a negociat i stil american. Devenita experta i a-si negocia propriile contracte i materie de media, Andreea Marin i-a itors pe toate fetele pe organizatorii editiei din acest an ai Festivalului de muzica usoara romineasca de la Mamaia. Pentru a prezenta festivalul, vedeta a reusit sa obtina onorariul pretins, lasindu-i fara argumente pe partenerii de afaceri, care s-au vazut i situatia de a deschide adinc punga cu bani. De remarcat este faptul ca Andreea Marin a reusit nu numai sa-si tina cuvintul fata de organizatorii festivalului, dar si sa-si pastreze box-office-ul. Ea va reveni la „Surprize, surprize” pe 9 septembrie.