Sunt cocktailuri gândite pentru minimum patru persoane. Sunt făcute într-un bol cu o bază de vin sau vin spumant, ierburi, condimente, fructe și un strop de tărie care să distileze mai bine aromele. Toate amestecurile de acest fel, numite în cultura anglo-saxonă „punch“-uri, trebuie ținute câteva ore la frigider înainte de a fi degustate. Motivul este foarte simplu: ingredientele trebuie să petreacă suficient de mult timp împreună ca să-și poată deschide aromele și să îmbogățească astfel gustul cocktailului. Iată câteva rețete cu gust de iarnă, foarte ușor de făcut și numai bune de pregătit pentru un brunch sau o petrecere casnică, relaxată, cu cei apropiați.

Vin de iarnă Este o versiune rece a vinului fiert. Vinul roșu se întâlnește cu tăria ușor dulceagă a bourbonului și cu consistența condimentată a lichiorului Drambuie. Este un aperitiv foarte interesant pe care îl văd băut înainte de masa de Anul Nou. Amesteci într-un bol o sticlă de vin, două pahare de bourbon și un pahar de Drambuie, adaugi o lingură de bitter și lași rezultatul să zăbovească o oră-două în frigider. Apoi adaugi niște gheață și câteva felii de portocală pentru decor. 

Rosemary Royale De sărbători nu poți să nu bei câteva pahare de spumant. Există nenumărate rețete de aperitive cu prosecco sau cu cava. Îți recomand să o încerci pe aceasta care combină într-un bol un pahar de votcă, o jumătate de pahar de sirop de rozmarin, două pahare de fresh de grepfruit roz, o jumătate de pahar de suc de lămâie și o sticlă de spumant. Amestecul este îmbogățit cu gheață după gust și decorat cu crenguțe de rozmarin și câteva felii de lămâie.

Ginger sangria Într-un bol generos deșerți o sticlă de vin roșu sec și mai adaugi sucul unei lămâi și cel al unei portocale. Apoi o lămâie, o portocală și un măr, tăiate în bucăți mici, două-trei bețe de scorțișoară și un pumn de cuișoare, 150-200 ml de sirop de ginger, un pahar de Drambuie și un pahar de sherry sau vermut. Acest amestec este lăsat acoperit câteva ore în frigider și, înainte de servire, este completat cu 250 ml de apă minerală și gheață din belșug. Cantitatea rezultată este suficientă pentru patru persoane.

Fresh Lambrusco Într-un bol amesteci o sticlă de Lambrusco Reggiano, două pahare de Campari și două pahare de fresh de grepfruit. Apoi adaugi o portocală și o lămâie tăiate mici. Lași combinația asta câteva ore la frigider și apoi o îndoiești cu gheață și apă minerală după gust.

White Chiller Combină într-un bol o sticlă de Sauvignon blanc, un pahar de gin,  jumătate de pahar de suc de lime, un de pahar de suc de grepfruit roz și o mână de ginger proaspăt. Țineți acest amestec câteva ore la frigider și apoi adăugați apă minerală și gheață după gust. Decorați cu felii de lămâie și frunze de mentă.

Sweet gin symphony Combină într-un bol două pahare de gin, un pahar de suc de lămâie, un pahar de suc de portocale, un pahar de suc de gref, două măsuri de sirop de mentă, câteva steluțe de anason și felii de lămâie. Adaugă gheața la sfârșit și un pic de apă minerală.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.