Blocurile ANL din Botoșani, ridicate pe fostul teren al Ministerului Apărării Naționale, care a fost predat municipalității, sunt aproape gata, însă abia se deschid lucrările pentru partea de utilități.

„La ora actuală sunt aproximativ 600 de cereri pentru locuințe ANL. Lista de priorități pentru obținerea unei locuințe se va reactualiza în anul în care se vor recepționa locuințele din noul cartier ANL din Șoseaua Iașului. Acolo vor fi 80 de locuințe din care 40 vor fi ale Armatei pentru că ei au pus la dispoziție terenul, iar 40 ale municipiului Botoșani”, spune viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, citat de publicația Botoșăneanul.

Numărul botoșănenilor de pe lista de așteptare pentru locuințe ANL ar urma să crească și în următorii doi ani de zile, până când vor fi gata cu totul blocurile de la intrarea în oraș.

„Primim în continuare cereri. Criteriile de atribuire sunt stabilite la nivel național prin HG 962/2001 în funcție de starea civilă, numărul de copii, studii, condiții de locuit, venit, starea de sănătate. Practic, în acest moment sunt aproximativ 600 de cereri și dacă ar fi să luăm în considerare că vor fi doar 40 de apartamente, în acest moment avem 15 solicitări pe apartament”, mai spune Marian Murariu.

Cartierul cu locuințe pentru tineri ar urma să ofere în total 700 de spații locative, toate destinate botoșănenilor. Acestea sunt construite în etape, prima constând în 80 de apartamente.

O parte vor fi cedate într-adevăr lucrătorilor din Ministerul Apărării Naționale, însă și în cazul acestora, mare parte dintre militarii activi sunt tot botoșăneni.