Eugen Tomac a venit cu detalii în ceea ce privește candidaturile partidului pentru București. Acesta a postat pe Facebook că PMP este dispus la o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, dar nu a fost invitat în Alianța pentru București pentru că USR s-a opus.

Liderul PMP a punctat faptul că, deși partidul are candidați care îi pot învinge pe social-democrați, într-o alianță ar putea câștiga cel puțin cinci sectoare ale Capitalei.

„Clarificări legate de candidaturile PMP la București.

Situația este foarte simplă, PMP nu a fost invitat în Alianța pentru București. USR se opune.

Nu am avut ieri nicio negociere, singura persoană cu care am discutat în această perioadă în mod onest a fost Nicușor Dan pe care îl cunosc de 20 de ani.

PMP este dispus oricând să creeze o alianță în jurul candidaturii lui Nicușor Dan, cu o listă comună pentru Consiliul General. Aceasta trebuie să fie creată și agreată de candidat, fiind echipa alături de care va lucra. De asemenea, candidați comuni la toate sectoarele. Așa arată o alianță de învingători.

PMP are candidați care și singuri vor învinge PSD-ul, însă într-o alianță putem câștiga în cel puțin 5 sectoare. Separat, în cel mai fericit caz, un singur sector va avea primar de dreapta”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.