“Promisiunea publică a fost că vom încerca să acoperim banii reţinuţi bugetarilor începând cu 1 ianuarie 2012, pentru că încă ne aflăm într-o situaţie dificilă, fragilă. Putem mări salariile, nu este corect spus mări, putem da înapoi bugetarilor câteva procente imediat. Un gând firesc, dar necinstit în raport cu realitatea”, a arătat şeful statului într-un interviu la postul public de radio.
În momentul de faţă nu se poate spune un procent cu care se vor mări salariile bugetarilor, pentru că România este dependentă de ceea ce se întâmplă pe plan european şi global, consideră Băsescu.
El a precizat că România se află încă într-o situaţie dificilă şi mai întâi trebuie să completeze deficitul de la fondul de pensii.
"Cei care au lansat zvonurile legate de acest subiect au uitat să spună că România trebuie să completeze deficitul de la fondul de pensii, care nu este de două miliarde, cât avem în plus pe semestrul unu, este de 14,2 miliarde de lei. Sunt bani pe care trebuie să-i împrumutăm. Dacă am făcut o economie pe semestrul unu, de ce să nu utilizăm cele două miliarde pentru a acoperi din această gaură uriaşă de la fondul de pensii", a mai spus Băsescu.