Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, privind mulțumirile lui Ponta pentru afirmațiile prin care Băsescu a lăudat Guvernul, că nu se putea aștepta la altceva de la ”un plagiator și un mincinos”.

”Ce poți aștepta de la un plagiator și un mincinos, decât să profite de orice, cum a făcut și cu vizele, s-a dus să se pozeze la Prut”, a spus președintele, fiind întrebat ce părere are despre faptul că Ponta i-a mulțumit pentru laudele aduse Guvernului.

”Creșterea de care beneficiază Ponta acum, ca și kilometri de autostradă, e datorată măsurilor luate de Guvernul Boc, de reechilibrare macroeconomică și cele patru scheme de ajutor de stat pentru investitori. Pentru investiții de 3,1 mld în 2008 – 2013 statul român a dat ajutoare de aproape un miliard. Din ei, a plătit 300 milioane, pentru că nu s-au finalizat investițiile”, a arătat Băsescu.

”Asta m-a dus la concluzia că în perioada următoare vom avea în continuare creștere a capacității de export. Ponta beneficiază de deciziile celui pe care nu prididește să-l injure”, consideră șeful statului, care subliniază că, din punct de vedere economic, “Ponta nu a făcut decât să introducă 35 de taxe”.