Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile lui Sorin Ovidiu Vîntu, că este o greşeală să se creadă că “un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat”.

“Dacă dumnevaostră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală”, a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de Băsescu la Bruxelles, după Consiliul European, difuzată de Antena 3.

“Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat”, a adăugat şeful statului.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat, miercuri, în instanţă, că Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea preşedintelui. De asemenea, el a susţinut că emisari ai lui Traian Băsescu i-au cerut să cedeze o parte din trustul său media, refuzul său ducând la declanşarea controalelor ANAF la Realiatatea TV şi, în final, la arestarea sa.

Vîntu l-a mai acuzat pe Băsescu că influenţează justiţia şi că face presiuni asupra magistraţilor.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Epopeea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Traian Băsescu: banii, puterea, Securitatea şi mass-media