„Am discutat cu premierul şi vicepremierul, ceea ce face parte din dialogul pe care îl am cu Guvernul”, a spus preşedintele Traian Băsecu la radioul public.
El a arătat că decizia CCR privind Legea educaţiei este puţin neclară. „Aprecierea de conflict între puterile statului are o oarecare explicaţie plecând de la premiza că s-au depus numeroase amendamente în acest an la Legea Educaţiei de care Guvernul a ţinut sau nu cont”, a arătat preşedintele. Pe de altă parte, el aspune că şi Parlamentul a fixat data şi ora pentru asumarea răspunderii şi îşi pune problema cum se poate opri această procedură, dar aşteaptă motivarea CCR pentru clarificări.
„Este o temperatură crecută în Coaliţie, dar este şi un test. N-ar trebui să fie afectată soliditatea Coaliţiei de o eventuală întrerupere a procedurii asumării răspunderii Guvenrului pe Legea educaţiei. Cei de la UDMR par cei mai supăraţi de decizia CCR, dar şi eu sunt necăjit că se tergiversează adoptarea Legii educaţiei. Sunt cel puţin la fel de dezamăgit”, a spus şeful statului.
Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea educaţiei este neconstituţională constatând că exista un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern deoarece şi-a asumat răspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară.

Te-ar putea interesa și: