"Nu ascund, şi ştiţi foarte bine, că am un copil care face meseria dumneavoastră şi m-a surprins maturitatea la care a trebuit să ajungă repede, pentru a ţine acel echilibru între lege şi interesele a două părţi care vin în faţa notarului. Cred că este una din meseriile care accelerează extraordinar procesul de maturizare a unui om şi fac această remarcă pentru că văd mulţi tineri în sală’, a spus Băsescu, la inaugurarea noului Centru de Conferinţe al Notariatului Român "Auditorium Pallady".

În acest context, şeful statului a precizat că meseria de notar este una care trebuie făcută de oameni cu experienţă de viaţă, nu numai cu o bună cunoaştere a legii.

"Adesea, în faţa notarului vin două părţi, iar notarul se află între cele două părţi şi lege. El trebuie să îmbine cu înţelepciune nevoia aspiraţiilor celui care vine în faţa notarului şi nevoia de a te încadra în lege. Acest imperativ de a-ţi face meseria la intersecţia dintre dorinţa oamenilor şi lege este de fapt soluţia pentru a avea o viaţă socială paşnică şi împlinită. Niciodată din faţa unui judecător nu vor pleca două părţi mulţumite, dar întotdeauna din faţa unui notar cele două părţi vor pleca mulţumite’, a completat preşedintele citat de Agerpres.

El a mai afirmat că prezenţa sa la inaugurarea centrului are justificarea respectului pe care-l poartă meseriei de notar şi pentru ceea ce fac notarii pentru echilibrele din societate.

"Sunteţi circa 2.200 de oameni, care asiguraţi un climat social corect atât în relaţii interumane, cât şi în relaţiile de proprietate. Este, cred, un lucru pe care puţini oameni îl pot asuma ca responsabilitate şi ca importanţă. De la căsătorie, logodnă, divorţ, proprietate, casă, drepturi, toate trec prin filtrul unui notar. Practic, tot ce este esenţial pentru o familie, pentru un om, este trecut prin filtrul deciziilor dvs, iar noul cod civil face din notari oamenii care echilibrează relaţiile în cele mai importante elemente ale vieţii unei societăţi", a subliniat Băsescu.

La inaugurarea centrului Auditorium Pallady a fost prezentă şi fiica sa, Ioana Băsescu.