Ministrul Muncii a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la pensiile care urmează să fie plătite zilele acestea. Ministrul a menționat că pensiile nu vor avea intrârzieri.

”În aceste zile se plătesc pensiile. În calendarul obișnuit, fără întârzieri, așa cum este normal.”, își începe mesajul ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Creșteri și pentru cei care primesc indemnizații

În continuarea mesajului, Violeta Alexandru a notat că cei care primesc indemnizații de însoțitor cât și cei care primesc indemnizațiile membrilor Uniunilor de creatori legal constituite vor primi mai mulți bani. Ministrul a mai menționat că sunt peste 53 de mii de persoane care vor primi aceste tipuri de indemnizații.

Aceasta a menționat că, în cazul celor care primesc indemnizație de însoțitor, aceasta reprezintă 80 de procente din valoarea punctului de pensie.

Pentru cei care primesc celălalt tip de indemnizație, aceasta reprezintă 50 de procente din cuantumul pensiei celui ce are statut de membru în uniune.

”Odată cu creșterea punctului de pensie, încă două categorii de beneficii vor crește de la 1 septembrie: indemnizațiile de însoțitor și indemnizațiile membrilor Uniunilor de creatori legal constituite. Sunt peste 53.000 de persoane care vor primi indemnizațiile mai sus amintite, mărite de la 1 septembrie.

Indemnizația de însoțitor reprezintă 80% din valoarea punctului de pensie, iar creșterea valorii punctului de pensie a condus la creșterea cuantumului indemnizației de la 1.012 lei la 1.154 lei, o creștere de 142 lei, pentru un număr de aproximativ 40.000 beneficiari.

Indemnizația pentru membrii uniunilor de creatori legal constituite reprezintă 50% din cuantumul pensiei celui ce are statut de membru în această uniune, astfel că odată cu mărirea valorii punctului de pensie, se vor mări de asemenea veniturile a peste 13.000 de beneficiari.”, este mesajul ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Alocațiile vor fi și ele plătite la timp

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că totul este în grafic și alocațiile mărite vor ajunge la timp la copii.

„Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nicio zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații”, a scrie Violeta pe Facebook.