Primăria Capitalei a obţinut o finanţare nerambursabilă de 242.072.922 lei pentru modernizarea a 30 de kilometri de reţea de termoficare. Potrivit primarului Nicușor Dan, banii reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii.

„Suma reprezintă 85% din valoarea totală a lucrărilor, restul de 15% fiind din surse proprii. Au fost selectate pentru înscrierea în program patru din cele şapte obiective, cu o lungime totală a conductelor de 30 kilometri”, scrie Nicușor Dan, pe Facebook.

Cele patru obiective pentru care Primăria Municipiului București a obținut cofinanțare sunt:

– Magistrala 1 Sud – Pantelimon – 12 km – în lucru;
– Magistrala II Sud Mihai Bravu – 9 km – în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei;
– Magistrala II – III Grozăveşti- 11 km – în lucru;
– Magistrala Progresu Berceni – 7,8 km – în lucru.

Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării

Potrivit primarului Nicușor Dan în ceea ce priveşte celelalte trei obiective ale proiectului, două au fost executate în proporţie de 95%, iar ultimul se află în execuţie, cu un stadiu de realizare de 70% – şantierul deschis în zona Ferentari.

„Programul Termoficare este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2019 – 2027 şi este un program multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor”, a arătat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a avertizat că este posibil să existe avarii la rețelele de termoficare

Anterior acestui anunț, Nicușor Dan a avertizat că este posibil să existe avarii la rețelele de termoficare. Edilul a arătat, în ultimele trei zile, Bucureștiul stă cel mai bine cu privire la furnizarea de apă caldă și căldură.

„Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de așteptat să avem avarii, pentru că așa se întâmplă când suntem nevoiți să dăm drumul la căldură și la presiune mai mare, este o rețea în care unele conducte au 50 de ani, au ieșit de mult din perioada lor normală de funcționare și atunci o să avem probleme, suntem pregătiți să le rezolvăm. în ceea ce privește producția, CET-urile funcționează, la această oră totul funcționează, așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a susținut, la TVR Info, Nicușor Dan.

Primarul General a apreciat că este absolut necesar ca aceste conducte să fie înlocuite. El a explicat că, în perioadele de iarnă, nu pot fi schimbate pe magistrală, pentru că nu poate fi oprită căldura.

Trebuie menționat că problemele privind alimentarea cu apă caldă și căldură i-au determinat pe unii bucureșteni să se debranșeze.