Guvernul reacționează după incendiul de la Matei Balș. Cabinetul condus de Florin Cîțu a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă. Valoarea lor este de  5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii”, a spus Florin Cîțu. El a explicat că acest lucru a fost făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ.

„Se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată. Suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Tragedia de la Matei Balș continuă

Potrivit ultimelor informații, încă o pacientă transferată săptămâna trecută după incendiul de la Matei Balș a murit astăzi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, transferată după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență Elias din București. Aceasta fusese diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități.

De menționat este faptul că, pacienta de 84 de ani fusese diagnosticată cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități, însă ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

Este al 11-lea înregistrat după incendiul de la Matei Balș. Cinci persoane au murit în ziua incendiului, iar alte șase decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați. Pe parcursul zilei de ieri, alți doi pacienți trasnferați au pierdut lupta.

“Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie”, a precizat sursa citată, marți dimineță.
Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă “Prof. dr Dimitrie Gerota” şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă.