12 Aprilie. O zi linistita, cu cresteri usoare, in asteptarea votului de maine din Parlamentul UE si a comunicatului BRD.
13 Aprilie. Informatiile cu privire la ridicarea procentajului detinerilor maxime la SIF-uri de la 0,1% la 5% in loc de 1% au determinat o crestere a indicelui care reflecta evolutia acestora (BET-FI) cu 7%. Cred ca acest procentaj va fi ridicat in 2005 datorita vointei politice, ceea ce va determina apropierea cotatiilor de valoarea reala a activului net pe actiune. BRD a comunicat datele financiare pe 2004: rezultate in crestere, ca in intregul sistem bancar. Profitul net (3.701 mld.) a inregistrat o crestere nominala de 57%. Randamentul fondurilor proprii (ROE – Return on equity) se mentine la un nivel ridicat, urcand de la 24,7% in 2003 la 30% in 2004.
14 Aprilie. TLV foloseste toate resursele disponibile pentru a-si majora capitalul social. La AGA si AGEA din 12 aprilie, s-a hotarat majorarea capitalului social prin distribuirea de actiuni gratuite in raport de 0,673 la 1. Se mai propune o majorare prin aporturi de bani in raport de 0,1 la 1, la pretul de 4.000 de lei actiunea. S-a aprobat si lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 25 mil. USD, prin care, alaturi de BERD, este atras al doilea investitor de calibru in actionariat, obligatiunile fiind convertibile in actiuni. Cu investitii de peste 16 mil. euro in 2005, banca continua sa creasca.
15 Aprilie. Sectorul bancar a avut in 2004 un an bun, iar perspectivele de crestere raman in continuare foarte bune, avand in vedere gradul redus de bancarizare a Romaniei in comparatie cu tarile UE. Consider investitia pe termen lung (10 ani) in actiunile bancilor drept una dintre cele mai bune.