Banca Transilvania lansează site-ul BTePOS.ro, prin care comercianţii pot comanda produse necesare pentru procesarea electronică a plăţilor clienţilor. Site-ul oferă comercianţilor posibilitatea de a comanda soluţii complete de plăţi electronice, astfel încât clienţii acestora să beneficieze de posibilitatea de a plăti cu cardul, cu telefonul sau online.

Pe BTePOS.ro sunt disponibile pentru comenzi: POS-uri mobile şi fixe, care acceptă plata cu carduri Visa/Mastercard/American Express; soluţii de acceptare a plăţilor cu puncte de loialitate, în rate fără dobândă cu cardurile STAR şi Cardul Direct; soluţie de acceptare a cardurilor de masă BT; soluţie pentru procesarea, prin BT, a tranzacţiilor pe sisteme neasistate: vendomate, parcometre, charity box etc.; soluţii de eCommerce pentru magazinele online – acceptare la plată a cardurilor Visa/Mastercard, respectiv acceptare a plăţilor cu puncte de loialitate sau în rate fără dobândă cu cardurile STAR.

BT se ocupă gratuit de implementarea soluţiilor de plată alese, precum şi de instruirea angajaţilor firmei

Solicitările trimise online prin BTePOS ajung direct la managerul Băncii Transilvania de relaţii clienţi din judeţul în care comerciantul are sediul social, prin urmare nu mai este necesar să se deplaseze la bancă. Banca Transilvania se ocupă gratuit de formalităţi, de implementarea soluţiilor de plată alese, precum şi de instruirea angajaţilor firmei, se menţionează în comunicatul instituţiei bancare.

Peste 30.000 de comercianţi şi 50.000 de locaţii fizice şi magazine online beneficiază de serviciile de acceptare de plăţi ale Băncii Transilvania, iar 12.000 de comercianţi fac parte din programul de loialitate STAR, destinat clienţilor BT care au card de cumpărături, precizează sursa. În prezent, peste 500.000 de persoane fizice şi juridice au card STAR.

În medie, în fiecare secundă sunt realizate 10 tranzacţii cu cardurile Băncii Transilvania, iar volumele de tranzacţii de cumpărături cu cardurile au crescut cu peste 50% în 2019 faţă de 2018, notează BT. Peste 80% dintre tranzacţiile de cumpărături la POS cu carduri BT sunt contactless.

Banca Transilvania a atins recent borna de 4 milioane de carduri emise şi este cel mai mare emitent de carduri din România începând din 2017, având o cotă de piaţă de peste 22%, se precizează în comunicat.