Premierul Nicolae Ciucă a punctat, marți, 8 noiembrie, un moment crucial în istoria parteneriatului dintre România și Banca Mondială, respectiv, împlinirea a trei decenii de cooperare.

De-a lungul timpului, Banca Mondială a sprijinit dezvoltarea 73 de proiecte în România, a scris premierul Nicolae Ciucă în mediul online, iar valoarea acestora fiind de 13,42 miliarde de lei.

Mai precis, este vorba despre proiecte care s-au reflectat în investiții și reforme, a mai nuanțat prim-ministrul Nicolae Ciucă și, astăzi, 8 noiembrie, portofoliul activ al Băncii Mondiale în România însumează 10 proiecte de investiții, în valoare totală de 1,78 miliarde USD.

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este compus astăzi din 10 proiecte de investiții în valoare de 1,78 miliarde de dolari

„30 de ani de parteneriat dintre Banca Mondială și România, ani de susținere și cooperare. În acești ani de activitate în România, Banca Mondială a dezvoltat 73 de proiecte, în valoare de 13,42 miliarde de lei, proiecte care înseamnă investiții și reforme, dezvoltare și bunăstare pentru români.

Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este compus astăzi din 10 proiecte de investiții în valoare totală de 1,78 miliarde USD și 52 de servicii de asistență tehnică și analitică. Investițiile vizează domenii cheie pentru dezvoltarea României, precum sănătatea, educația, mediul și buna guvernanță”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă speră la continuitatea colaborării cel puțin în același ritm cu Banca Mondială

Nicolae Ciucă a apreciat implicarea Băncii Mondiale, timp de 30 de ani, în reformele economice care au avut loc în România, fiind optimist în ceea ce privește continuitatea acestei colaborări și în ceea ce privește viitoarele proiecte.

„Apreciez implicarea Băncii Mondiale în reformele care au avut loc de-a lungul timpului în România și sunt sigur de continuitatea procesului și pentru proiectele viitoare.

Obiectivele asumate la nivel global de Banca Mondială sunt ținte pentru realizarea cărora Guvernul României face eforturi constante. Eradicarea sărăciei extreme, prosperitatea generată prin creștere economică, incluziune și dezvoltare durabilă sunt câteva exemple.

Împreună construim pentru țara noastră o economie durabilă, sustenabilă, adaptată la schimbările care ne așteaptă, generând soluții pentru viitorul României.”, a conchis șeful Executivului.