Acest împrumut a fost acordat în conformitate cu acordul de împrumut-program axat pe rezultate. A fost semnat vineri de ministrul marocan al economiei şi de directorul departamentului Maghreb din cadrul Băncii Mondiale, Simon Gray, scrie Agerpres citând aceleaşi surse.

BM a mai anunţat şi acordarea către Maroc a alte trei împrumuturi, cu o valoare totală de 166 de milioane de dolari destinate dezvoltării industriale, pieţei muncii şi justiţiei.

Programul de promovare socială se adresează în special mediului rural în cadrul Iniţiativei naţionale de dezvoltare umană (INDH), demarat în 2005 de regele Mohammed al VI-lea şi care a permis reducerea cu 32% a sărăciei din regat, conform statisticilor oficiale. Cea de-a doua fază a acestui program (2011-2015), pentru care Banca Mondială a oferit 300 de milioane de dolari, vizează în principal lupta împotriva sărăciei în mediul rural, dar şi împotriva excluziunii sociale şi a precarităţii în mediul urban.

Cu ocazia ceremoniei de semnare, Gray a salutat măsurile îndrăzneţe adoptate de Maroc în ultimul deceniu. Aceste reforme sunt menite, a spus el, "să răspundă aşteptărilor poporului şi să ajute regatul să progreseze pe calea dezvoltării durabile". "Banca este încrezătoare şi optimistă în ceea ce priveşte viitorul Marocului", a conchis oficialul.