Bank of America, cea mai mare bancă din Statele Unite ale Americii din punct de vedere al activelor, vrea să introducă o taxă de cinci dolari pe lună pentru utilizarea cardurilor de debit, iar alte bănci ar putea urma această inițiativă, scrie Wall Street Journal.
Instituția a dezvăluit acest plan joi, într-o scrisoare trimisă staff-ului, în care se menționază că taxa ar putea fi introdusă de bancă în sucursalele sale din țară, de anul viitor. Alte bănci mari, printre care JP Morgan Chase și Wells Fargo, testează introducerea unor comisioane similare în unele state din America.
Regions Financial Corp, un creditor din Birmingham, a anunțat deja că va impune o taxă de patru dolari pe lună începând chiar de pe 1 octombrie.
Liderii industriei bancare din America spun că este nevoie de această taxă pentru a acoperi pierderile cauzate de o nouă reglementare guvernamentală care plafonează nivelul comisioanelor ce pot fi percepute de bănci comercianților, pentru tranzacțiile cu cardul, reglementare care intră în vigoare sâmbătă.
S-a estimat că această nouă prevedere ar putea aduce sistemului bancar american pierderi de circa 6 miliarde de dolari.