Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a amânat pentru 16 decembrie pronunţarea pe această chestiune de drept din cauză că nu au fost prezenți toți judecătorii.

Atunci lipsit Mona Pivniceru. Deși prezentă la momentul la care a fost luată în discuţie această problemă, magistratul nu a fost prezent şi la decizie.

"Nu am nicio informație că cineva ar lipsi astăzi. Au mai venit și alte dosare de la alte tribunale, cred că ar fi timpul să judecăm, da", a declarat, marți dimineață, președintele CCR, Augustin Zegrean, citat de digi24.ro.

Augustin Zegrean a mai explicat ce se întâmplă mai departe cu primarii acuzaţi de ANI, inclusiv cu Iohannis, în funcţie de decizia pe care CCR o va lua azi.

Astfel, dacă articolul art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 va fi declarat neconstituţional, aleşii locali declaraţi incompatibili de ANI vor scăpa de procese, instanţele urmând să ia act de decizia CCR la următorul termen.

Dacă judecătorii CCR decid că articolul este contituţional, procesele primarilor merg mai departe. Ulterior, dacă sentinţa ANI este menţinută, "pierderea mandatului curge de la decizia instanţei", a precizat Zegrean, potrivit stiripesurse.ro.