Avocatul Gheorghe Piperea a explicat ce se va întâmpla cu clienții Euroins după ce ASF a decis să ridice autorizația de funcționare a societății.

Pentru „asigurații” Euroins nu vor fi bani

„Odată cu falimentul Euroins, polița de asigurare devine un bir, nemaiavând sens economic și legal. Fondul de Garantare a Asigurătorilor nu a putut acoperi nici măcar 60% din daunele pretinse de „asigurații” City Insurance. Pentru „asigurații” Euroins nu vor fi bani – cu excepția cazului în care se va mări excesiv și se va accelera la maxim plata cotei de contribuție la Fond a celorlalți asigurători, aflați încă în viață. Cred că vă dați seama toți că asta înseamnă o nouă creștere a primelor de asigurare RCA, pe care o vom suporta, desigur, tot noi.

Deci, pentru infracțiunile unor haidamaci, pagubele se achită de către noi. Vedeți cumva vreunul dintre infractorii cu gulere albe de pe piața asigurărilor trimiși la bulău? Nu, nu vedeți. Dar, desigur, noi luptăm continuu contra „corupției”.

Chestia e că majorarea primelor de asigurare RCA nu e decât începutul. Imaginați-va că vine cutremurul. Cel mare, cel adevărat. Asigurătorii nu vor avea bani să achite daunele de zeci/sute de miliarde rezultate din cutremur. Iar Fondul va fi deja drenat, adică secat cvasitotal de bani, pentru că va fi nevoit să achite pagubele din infracțiunile comise de zișii haidamaci”, a explicat avocatul.

Toate procedurile trebuie reluate de la zero

Gheorghe Piperea a explicat, în continuare, că sectorul achizițiilor publice și sectorul bancar vor fi puternic zgâlțâite. Deja sunt avariate de falimentul City Insurance. Asigurările pe case și de viață, pentru creditele ipotecare și „garanțiile” de participare la licitație/bună execuție a lucrărilor publice, emise sub forma unor polițe de asigurare, pică. Toate procedurile trebuie reluate de la zero. Alți bani, altă distracție. Veți fi nevoiți să plătiți costuri suplimentare ale creditului. Vom asista, probabil, la falimente și în aceste două domenii, ca să fie bine, și la vară cald…

„Pe de altă parte, noi ne concentrăm pe povești cu drone și pe “reușitele” lui ION…Insolvența unei societăți de asigurare este direct faliment, pentru că nu este permisă reorganizarea judiciară”, a scris Gheorghe Piperea pe o rețea socială”, a încheiat avocatul.