Radu Țincu a vorbit la Digi 24 despre numărul cazurilor de coronavirus înregistrat la nivel național. Acesta a precizat că numărul celor care au nevoie de nevoie de îngrijirea în secțiile de ATI a rămas unul constant, în ciuda numărului de cazuri înregistrate zilnic.

Mai mult decât atât, medicul este de părere că s-ar putea discuta despre o evoluție ușor favorabilă a cazurilor de coronavirus. Evoluția se datorează numărului tot mai mare de români care au respectat măsurile sanitare impuse de către autorități.

„A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați. Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate. Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție”, a explicat el, potrivit sursei citate anterior.

Perioada Sărbătorilor ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri pozitive

Chiar dacă se poate vorbi despre o evoluție ușor favorabilă a cazurilor de coronavirus, trebuie să se țină cont de perioada Sărbătorilor de iarnă care ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri pozitive.

Radu Țincu a declarat că nu se așteaptă ca această creștere să fie una semnificativă, pentru că populația a priceput totuși că măsurile sanitare sunt cele care pot contribui la combaterea pandemiei.

„După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.

În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă,  pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia”, a explicat mediul ATI de la Spitalul Floreasca, Radu Țincu.