Vlad Roșca, unul din medicii care asigură trierea românilor care se întorc în țară din zonele afectate de coronavirus în Europa, a postat un mesaj extrem de îngrijorător pe internet.

El avertizează că epidemia de coronavirus va fi doar o altă problemă asociată celor ce vor urma, în contextul repatrierii a unui număr foarte mare dintre concetățenii noștri plecați peste hotare.

”Un oraș luminos se apropia de noi”

”Seara a început cu o liniște deplină… la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre.
Era liniștea dinaintea furtunii… inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: “noaptea aceasta va fi liniște.”

Pe la 3 și ceva, târziu în noapte… din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane… erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termina.

A început haosul!
DSP-ul a avut rolul fundamental, de o lună de zile sunt pe baricade și gestionează situația cu toate puterile. O misiune grea, dar o fac extrem de bine și în conformitate cu regulamentul intern.

”Lipsă de respect față de România”

Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenții ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continuu și volumul mare de lucru era de așteptat.

După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19 ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.

Aroganță, superficialitate… lipsa de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară.

”Respect pentru diaspora

Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. epidemia aceasta va deveni din problema principală… doar o problemă asociată celor ce vor urma.

După o noapte de triaj, de frig, de stres…. am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme… ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc ci noi suntem Romania… cei ce tragem pentru țara asta.

P.S.: nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și știți bine!