Nu mai spăla carnea de pui înainte s-o găteşti! Risc mare să te îmbolnăveşti

Atenţie foarte mare când pregăteşte carnea de pui! Este elementul care îţi poate strica masa şi te poate duce direct pe patul de spital.

Nu se recomandă spălarea cărnii de pui înainte de gătire. Există riscul să te confrunţi cu probleme de sănătate dacă faci aşa ceva. Este un semnal de alarmă care a fost tras de mai multe ori de specialişti. Ei ne învaţă și care este modalitatea corectă de a proceda.

Foarte multe persoane spală carnea de pui înainte de a se apuca să o gătească. Se pare că este o mare greşeală.

Dacă speli carnea, vei răspândi uşor bacteriile care se pot afla pe suprafaţa acesteia pe ustensilele din bucătărie sau pe tocătorul pe care-l foloseşti, spre exemplu. Ele pot declanşa grave afecţiuni alimentare.

Cea mai eficientă metodă de a scăpa de toate bacteriile care-ţi pot face probleme este, de fapt, extrem de simplă. Prin gătire, ele vor fi eliminate ca urmare a temperaturilor ridicate.

carne de pui
Învaţă să prepari corect carnea de pui / SURSA FOTO: Dreamstime

Alte persoane cred că este bine să utilizeze ingrediente acide, precum zeama de citrice sau oțet cu sare, pentru a îndepărta impuritățile de pe carnea de pui atunci când o spală. Cu toate acestea, bucătarii cu experiență nu recomandă aceste metode de curățare pentru carnea de pui. La fel, nici menținerea acesteia în apă înainte de a fi condimentată și gătită.

Clătirea sau menținerea cărnii de pui în apă înainte de gătire nu are niciun avantaj. Ce trebuie făcut, de fapt, după ce scoți carnea din ambalaj este să o ștergi cu prosoape de hârtie uscate, să o condimentezi și să o pregătești așa cum este.

Aceasta reprezintă cea mai sigură metodă de a găti carnea de pui, fără niciun efect posibil nociv asupra sănătăţii.

Explicaţiile oferite de un serviciu federal american

Subiectul a fost abordat de către specalişti de top, nu este o simplă legendă urbană.

Serviciului de Inspecție și Siguranță Alimentară al Statelor Unite (FSIS) explică faptul că bacteriile ce se pot afla pe carnea de pasăre sau carnea roşie se pot răspândi în alte alimente, ustensile și suprafețe, în cazul spălării sau clătirii. Fenomenul este numit contaminare încrucișată.

Carnea conține microorganisme care pot să se împrăștie pe alte suprafețe și să le contamineze cu bacterii, dacă intră în contact cu apa. Această contaminare încrucișată poate duce la potențiale toxiinfecții alimentare.

Carnea de pasăre pot conţine, spre exemplu, bacterii precum Salmonella. În cazul cărnii roşii, există riscul de transmisie a E.coli.