Aproximativ 80% din planificarea financiară implică maximizarea câștigurilor, creșterea economiilor și a bugetului, astfel încât să poată avea viața pe care și-o doresc când ies la pensie.

De aceea, anumite greșeli trebuie evitate, conform FinanceBuzz.

Iată câteva dintre cele mai importante greșeli de pensionare pe care oamenii le fac adesea. Aceste informații pot face diferența între stres și stabilitate când vine vorba de ieșirea la pensie.

Avertisment! Nu trebuie să așteptați până la 65 de ani pentru a vă pensiona

Avertisment! Există o credință larg răspândită că nu te poți pensiona până la 65 de ani. Dar cine a făcut această regulă? De fapt, ai putea începe să primești o parte din banii de pensie, din asigurările sociale, încă de la vârsta de 62 de ani. Această idee se bazează, de fapt, pe sistemul de pensii învechit, în care companiile ofereau un plan de pensii angajaților care au stat în companie o anumită perioadă de timp.

Încercați să nu supraestimați valoarea casei pe care o aveți acum

Poate fi ușor să vezi costul estimat al casei în care locuiești pe un site imobiliar și să crezi că atât valorează casa ta. De asemenea, puteți crede că o casă vândută recent în cartierul vostru reprezintă un indicator bun pentru casa în care locuiți dacă aveți de gând să o vindeți.

Înainte de a vă gândi că vă va ajuta să progresați financiar, trebuie să vă asigurați că știți valoarea reală a casei. S-ar putea să aveți de suferit dacă supraestimați costul locuinței.

Nu subestimați nici costul mutării în altă casă

Probabil că v-ați propus să vă mutați după ce ieșiți la pensie, fie în alt oraș, pentru a scăpa de aglomerație, fie undeva mai aproape de copii și de nepoți.

Poate fi o schimbare interesantă, dar asigurați-vă că intrați în ea cu o idee clară despre cât va trebuie să scoateți din buzunar pentru o casă în noua locație. Calculați fiecare lucru legat de noua locuință și vedeți dacă merită să faceți schimbarea.

pensionari, pensii
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Gândiți-vă de fiecare dată la taxe și impozite

Asigurați-vă că sunteți pregătit pentru a nu face o greșeală costisitoare. Luați în considerare plata impozitelor pentru orice profit pe care le-ați putea obține prin vânzarea casei, precum și impozitele pe proprietate cu noua casă.

Aceste costuri ar putea crește și v-ar putea împovăra la pensie mai mult decât credeați. 

Nu uitați nici de creditele ipotecare

Mulți pensionari își propun să-și plătească creditele ipotecare înainte de pensionare. Este un obiectiv care poate aduce un sentiment de libertate financiară. Chiar dacă plățile aceste credite ipotecare se încheie, multe costuri cu locuința vor continua.

De exemplu, s-ar putea să cheltuiți mai mulți bani pe proiecte legate de casă în timpul pensionării pentru că reparațiile nu se termină atunci când nu mai lucrăm. Stabiliți un buget lunar realist pentru modernizarea casei și întreținerea necesară!

Amânați planul de a achiziționa o mașină nouă

Deși e de înțeles că orice om vrea o mașină confortabilă când iese la pensie, va trebui ca prețul mașinii să se echilibreze cu bugetul. Amintiți-vă că o mașină scumpă este o cheltuială continuă, nu o achiziție unică.

Mașinile de lux au costuri de întreținere mai mari, prime de asigurare mai mari și costuri mai mari ale combustibilului. Asigurați-vă că luați în considerare toate aceste costuri când decideți dacă vă puteți permite cu adevărat o mașină scumpă fără a vă dezechilibra standardul de viață pe termen lung.