Guvernul german a avertizat utilizatorii de internet să evite să folosească programul de navigare online Internet Explorer al Microsoft, după ce grupul american a admis că vulnerabilităţi ale browserului au fost speculate în atacuri recente, cu originea în China, asupra Google, potrivit BBC.

Microsoft a respins avertismentul şi susţine că riscul pentru utilizatori este redus, iar ajustările securităţii programului pot preveni orice pericol major. Biroul Federal de Securitate a Informaţiei din Germania consideră, însă, că nici aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura siguranţa Internet Explorer.

Vulnerabilitatea progrmului de navigare la atacuri poate fi remediată prin setarea gradului de securitate la ridicat, potrivit Microsoft, chiar dacă măsura ar limita funcţionalitatea şi ar bloca accesul la multe siteuri.

Avertisment valabil pentru ultimele trei versiuni de IE

Avertismentul este valabil pentru programele Internet Explorer 6,7 şi 8, iar instrucţiunile de exploatare a breşei de securitate au fost postate pe internet, a afirmat, pentru BBC, Graham Cluley, expert la compania de soluţii antivirus Sophos.

„Această vulnerabilitate a fost anunţată în ultimele zile. Microsoft nu are încă o soluţie, iar implicaţiile sunt că deficineţa este aceeaşi folosită în atacurile împotriva Google de săptămâna aceasta. Modalitatea de a exploata problema a apărut pe internet şi este posibil să încerce oricine”, a spus el.

Google a anunţat, la începutul săptămânii, că a fost victima unui val de atacuri informatice cu originea în China. Acestea fac parte dintr-un efort de spionaj politic şi de afaceri, profitându-se de o problemă de securitate a fişierelor ataşate, afirmă experţi în securitate citaţi de Washington Post.

SURSA:Mediafax